LLex® Rechtsbijstand Juridische hulp | Juridisch advies | Advocaat Rotterdam

Wie is en hoe werkt LLex?


scroll naar beneden

LLex is de jurist van ons allemaal

LLex is niet als afkorting bedoeld, maar gewoon als naam. 'Lex' betekent 'de wet' in het Latijn en wordt met dubbel L geschreven voor de smiley. LLex staat symbool voor de persoon die tijdens een juridisch probleem vakkundig achter je staat.


LLex is opgericht omdat de rechtsbijstandsverzekeraars matig tot slechte rechtshulp verlenen. De meerwaarde van LLex anno 2019 en in de toekomst ligt in het feit dat er behoefte zal blijven bestaan aan laagdrempelige en kwalitatief hoge juridische bijstand. 

LLex werkt tegenwoordig uitsluitend met universitaire rechtenstudenten, advocaten en andere experts. Deze unieke combinatie betekent toegankelijke rechtsbijstand dat van de hoogste kwaliteit is. De meerwaarde van LLex is dat hij met zijn rechtenstudenten de kosten aangenaam laag kan houden. Dit levert een voordeel op ten opzichte van de advocatuur. Niet alleen vanwege de mogelijkheden voor LLex om voor relatief kleine bedragen te procederen, maar ook voor de rechtenstudenten aangezien zij unieke kennis en vaardigheden op kunnen doen door met advocaten en experts van LLex aan zaken te werken en een gang naar de rechter te ervaren.

Bij LLex kan er een gang naar de rechter gemaakt worden voor relatief kleine bedragen. Een persoon die twee maanden loon niet uitbetaald heeft gekregen, kan voor dat bedrag moeilijk 1000 euro aan advocatenkosten maken, maar het is wel serieus genoeg om de mening van een rechter te bemachtigen. Hierbij kan LLex uitkomst bieden. Inmiddels lopen de procedures goed en worden cliënten vaak door de rechter in het gelijk gesteld.

 

Rechtenstudenten hebben veel juridische kennis en willen graag werken om die kennis in de praktijk te brengen. LLex draagt maatschappelijk bij door rechtenstudenten een kans te bieden om hun kennis al tijdens hun studie in de praktijk toe te passen. Dit maakt LLex mogelijk door de rechtenstudenten samen te laten werken met advocaten en andere experts van LLex.
   
 De bereikbaarheid van LLex is in vergelijking met andere kantoren ruim. Zeven dagen per week is LLex bereikbaar van 09:00 tot 20:00 uur. Daarnaast biedt LLex de gelegenheid om juridische vragen per telefoon en website te stellen, om de werkende Nederlander tegemoet te komen. De functie van het telefonisch en online spreekuur is met name het verschaffen van informatie. Er moet worden afgegaan op het verhaal van de cliënt. Door het stellen van vragen kan een helder beeld van het probleem worden verkregen. Het advies loopt uiteen van het uitleggen van de stappen die de cliënt zelf kan ondernemen tot het direct innemen van de zaak.

LLex biedt sindskort ook een abonnement aan. Zo kunnen cliënten zich ervan verzekeren nooit meer kwijt te zijn aan een juridische procedure dan enkel een eigen bijdrage. Dit is een goedkoper en kwalitatief beter alternatief dan vergelijkbare abonnementen van DAS en ARAG.
  
 Nederland raakt steeds meer bekend met de services van LLex. Cliënten beoordelen LLex als een onmisbaar rechtsbijstandskantoor en geven het hoogste cijfer 10. Dit cijfer werd en wordt aan LLex gegeven op basis van klantvriendelijkheid en kwaliteit. 

Heb jij een juridisch probleem? Dan is het zeker de moeite waard om LLex mee te nemen in je overwegingen.

Goedkoop advocaat Rotterdam Juridisch advies Rotterdam Juridische hulp Rotterdam Jurist Rotterdam Advocatuur Rotterdam

Stap 1:

Wanneer je een juridische vraag hebt of er ontstaat een conflict tussen jou en een persoon/bedrijf, zul je dit eerst zelf moeten proberen op te lossen. Vaak heb je dat al geprobeerd en lukt dat niet. LLex zal je dan helpen en voor je belangen opkomen.

De tegenpartij zal proberen om haar gelijk te halen, onder meer door het aandragen van bewijs. Zorg er dus voor dat jij ook zoveel mogelijk bewijs verzamelt.

Denk aan:
✅ alle relevante documenten over je zaak zoals e-mails, contracten, brieven, foto’s etc.;
✅ alle informatie die je zelf hebt uitgezocht.

Goedkoop advocaat Rotterdam Juridisch advies Rotterdam Juridische hulp Rotterdam Jurist Rotterdam Advocatuur Rotterdam

Stap 2:

Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent, welke opties je hebt en wat de gevolgen van je keuzes zijn. 

Zodra je je zaak online aanmeldt of wanneer je tijdens het spreekuur langs komt, wordt je zaak beoordeeld door een advocaat. Deze maakt een eerste inschatting van je probleem en vertelt je hoe of wat. Dit is gratis.

Je krijgt duidelijkheid over de situatie en indien je zaak geschikt is voor behandeling, gaat een rechtenstudent voor je aan de slag. Dit doet hij/zij altijd samen met de advocaat die je zaak heeft beoordeeld.

Goedkoop advocaat Rotterdam Juridisch advies Rotterdam Juridische hulp Rotterdam Jurist Rotterdam Advocatuur Rotterdam

Stap 3:

De rechtenstudent wordt jouw zaakbehandelaar, zo blijven de kosten laag. Jouw zaakbehandelaar werkt samen met advocaten, zo krijg jij rechtsbijstand van hoge kwaliteit.

Tussentijds word je op de hoogte gehouden van je zaak en kan je je zaakbehandelaar altijd 📞bellen, 📱WhatsAppen, 📧e-mailen of via de 💬Live Chat (rechtsonder) spreken.

De rechtenstudent lost je zaak vakkundig op en in 9 van de 10 gevallen zelfs zonder een gang naar de rechter te maken.

Goedkoop advocaat Rotterdam Juridisch advies Rotterdam Juridische hulp Rotterdam Jurist Rotterdam Advocatuur Rotterdam

Stap 4:

Soms werkt de wederpartij niet mee en is een gang naar de rechter de laatste optie. Je zaakbehandelaar analyseert en bespreekt met jou de slagingskans en of een gang naar de rechter wenselijk is. 

Als je zaak wordt voorgelegd aan de rechter, zal je zaakbehandelaar ook gedurende het proces worden ondersteund door advocaten. Dit houdt onder meer in dat de advocaten mee gaan naar zittingen, zo blijft de kans op een overwinning het grootst. LLex doet er namelijk alles aan om ook in een procedure je zaak te winnen.

Dankzij LLex kan iedereen in Nederland rechtsbijstand op hoog niveau krijgen en kan iedereen ook voor kleine bedragen een gang naar de rechter maken.

LLex is de jurist van ons allemaal