Tijdens je studie  werken als jurist!

Waarom?

✅ Ontwikkeling


De top 50 advocatenkantoren namen vorig jaar maar 20 advocaten aan. Bij het Openbaar Ministerie gaat het budget met een kwart naar beneden en volgens marktanalisten zijn het ook bij de middelgrote kantoren zware tijden en komen er fusies aan. En dat terwijl er momenteel zo'n 25.000 studenten een juridische studie doen aan de universiteit. Hoe kom je dan als kersverse jurist die arbeidsmarkt goed op? Met ervaring! Daar zijn juridische werkgevers dol op.

✅  Cruciale praktijkervaring

 

Starters die de arbeidsmarkt op gaan met een gespecialiseerde master op zak, komen toch niet makkelijk aan de bak. Academische ervaring is geen praktijkervaring, je zult heel hard moeten timmeren aan je praktische vaardigheden om het vak al doende leren. Veel inhoud, maar weinig praktijkervaring is een valkuil voor academische starters. Wat je moet kunnen? Onderhandelen, gespreksvoering, presenteren, een schikking treffen met de tegenpartij, moeilijke materie eenvoudig overbrengen. Dat zijn cruciale vaardigheden.

✅  Persoonlijke begeleiding

 

Werk nu al aan je toekomst en laat met activiteiten buiten je studie zien waar je interesses liggen. Voor rechtenstudenten is het een must de LLex® Academy te volgen. Door de combinatie van persoonlijke begeleiding, werken en leren doe je veel ervaring op.

✅  Kennisoverdracht

 

Hou je van korte lijnen? De kennisoverdracht tussen onze advocaten en rechtenstudenten gaat hier heel snel en direct. De structuur is vrij plat, niet hiërarchisch en open. Er is ruimte om vragen te stellen en veel te leren.

 

Wat ga je leren?

✅ Je gaat zij aan zij werken met doorgewinterde advocaten!

Vrijwel iedereen heeft een globaal idee wat het werk van een advocaat inhoudt. Maar hoe gaat het nu écht in zijn werk? Hoe analyseer of beoordeel je een zaak? Hoe loop je een rechtbank binnen? Hoe stel je een verdedigingsstrategie op? Hoe verzamel je voldoende bewijs of zorg je voor een correcte documentatie? Zij aan zij met ervaren advocaten ga je daar binnen de LLex® Academy mee aan de slag.

✅  Je gaat spreekuren draaien

 

Een man van 50 zit in de wachtkamer. Hij zit met prangende vragen over zijn echtscheidingsconvenant en komt voor een spreekuur. Hij heeft met zijn ex-vrouw onenigheid over het begrip studiekosten. Onduidelijk is wat er juridisch gezien onder valt. Naast hem zit een donkere vrouw. Ze friemelt aan haar vingers. Ze vertelt dat ze voor 40% is afgekeurd door het UWV. Daar is ze het niet mee eens. Ze wil weten wat haar mogelijkheden zijn. ''Hoe sta ik ervoor? Heb ik een reële kans en wat zijn de kosten? Ik wil een eerlijk beeld hiervan.'' Bij de LLex® Academy leer je om cliënten te ontvangen, de juiste vragen te stellen en het gesprek goed te begeleiden.

✅  Je gaat aan de slag met je eigen cliënten en dossiers

 

Elke dag binnen de LLex® Academy is anders. De dag begin je met het aanzetten van je computer en het controleren van je to-do-lijst. Er kunnen bijvoorbeeld verzoekjes staan van je eigen cliënten of van de juristen van de vorige dag. Daarna begint het inhoudelijke werk. Je werkt aan je eigen zaken en pakt indien mogelijk verzoeken op van andere juristen en werkt deze uit. Niemand heeft bij LLex® een eigen werkplek, waardoor alle medewerkers elke dag anders zitten, ideaal om met alle collega juristen te sparren over je zaak. Na de gezamenlijke lunch komen er meer verzoekjes van je eigen cliënten of van andere juristen binnen, waar je in de middag aan verder werkt. Tussen het werken door is er altijd ruimte voor gezelligheid.

✅  Je gaat adviezen schrijven

 

Je advies moet juridisch correct zijn, maar ook begrijpelijk. Beginnende juristen schrijven vaak zó officieel dat het haast niet te lezen is. Dat is niet nodig. Tegenwoordig streven juristen ernaar om teksten te schrijven die goed te begrijpen zijn voor de gemiddelde lezer. Bij de LLex® Academy leer je kort en bondig schrijven, in een heldere schrijfstijl, met een duidelijk gestructureerde boodschap.

✅  Je gaat processtukken schrijven

 

Hoewel het schrijven van processtukken de kernactiviteit is van een procesadvocaat, zijn er nauwelijks beschouwingen of trainingen die inzicht bieden in de vraag hoe een processtuk optimaal wordt ingericht en geschreven. De LLex® Academy beoogt in die leemte te voorzien. De methoden en technieken van het schrijven van processtukken worden je hier aangeleerd. De LLex® Academy geeft aldus systematisch inzicht in de know how van het schrijven van processtukken, daar pluk jij als rechtenstudent later de vruchten van.

✅  Je gaat onderhandelen met (ervaren) tegenpartijen

 

Waar draait het om in de zaak? Wat zijn de wensen van de cliënt? Het is belangrijk om eerst alle stukken door te lezen en te beoordelen. Vervolgens wordt er een adviesrapport geschreven waarin staat hoe sterk de zaak is en welke vervolgstappen er wenselijk zijn. Vervolgens bepaal je samen met een advocaat hoe je de onderhandelingen ingaat. Het contact met de tegenpartij kan telefonisch, via e-mail of persoonlijk verlopen.

✅  Je gaat procederen bij de rechter

 

Je krijgt de opdracht een zaak te verdedigen bij de bezwaarcommissie of de kantonrechter, maar je hebt nog geen ervaring met juridische procedures. Bij de LLex® Academy leer je de kneepjes van het vak. Je hebt een goed procesdossier voorbereid en denkt juridisch sterk te staan. Maar hoe pak je een procedure praktisch aan? Hoe ga je om met verwarring, zenuwen, emoties en frustraties? Hoe bereid je je voor op een zitting? Hoe maak je een werkbaar procesdossier? Maak je wel of geen pleitnota? Procederen is een vak en dat wordt je bij LLex® aangeleerd.

Meld je direct aan!

 

Onze dienstverlening:

Abonnement

Iedereen kan geconfronteerd worden met het recht. Dan is het fijn als er direct een team klaar staat dat jou of jouw bedrijf kent. Met ons abonnement betaal je tot én met een rechtszaak nóóit meer dan een eigen bijdrage. Bekijk hier de eigen bijdrage voor particulieren en ondernemers.

Prepaid rechtshulp

 

Waar kunnen wij je mee helpen? Prepaid is ideaal als je zoekt naar een snelle en slimme oplossing. Je betaalt per dienst en zit dus nergens aan vast. Meld direct je vraag of zaak aan of bereken direct wat je vraag of zaak kost.