top of page

3 goede tips om juridische conflicten te voorkomen.

Of je nu een bedrijf hebt of gewoon persoonlijk zaken dient te regelen, juridische conflicten kunnen een lastige situatie creëren. Gelukkig zijn er verschillende tactieken en tips die je kunt gebruiken om juridische conflicten te voorkomen. In dit artikel bespreken we 3 van deze tips. Lees verder om meer te weten te komen!



Wat zijn juridische conflicten?

Juridische conflicten kunnen ontstaan uit vele verschillende situaties. Soms zijn ze het gevolg van onenigheid tussen twee partijen, maar soms kan het ook zijn dat er problemen ontstaan doordat een persoon of bedrijf simpelweg niet voldoet aan de wet. In veel gevallen helpt het om advies in te winnen van een jurist, maar er zijn ook een aantal dingen die je eerst zelf kunt doen om juridische conflicten te voorkomen.


Het vermijden van juridische problemen is van essentieel belang voor je succes. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om juridische problemen te voorkomen. Hieronder vind je 3 goede tips:

  1. Zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk en uitgebreid vastgelegd zijn. Als je niet zeker weet wat bepaalde bepalingen in een contract betekenen, vraag dan even advies aan een jurist. Wees ook voorzichtig met mondelinge afspraken, bijvoorbeeld via de telefoon. Als iets belangrijks is besproken, stuur dan na het gesprek altijd een e-mail waarin je het gesprek samenvat en de mondelinge afspraken benoemt.

  2. Bespreek goed wat de gevolgen zijn als de gemaakte afspraken niet worden nagekomen. Spreek bijvoorbeeld een boete af per overtreding of een andere consequentie. Dit maakt het gemakkelijker om je nadeel te onderbouwen en hierdoor kun je vaak met succes je schade vorderen.

  3. Wees bereid om compromissen te sluiten als er een conflict dreigt. Als je begrijpt waarom de andere partij iets wil of waarom hij/zij bepaalde standpunten heeft, is het makkelijker om naar elkaar te luisteren en een oplossing te vinden. Water bij de wijn doen kan voordeliger zijn dan een lange onzekere procedure. Wees daarom bereid om concessies te doen als er een conflict dreigt.


Tip:
Lees en hanteer altijd onze '4 Tips & Tricks om elk conflict te winnen'. 

Bonus tip:

Wanneer je bij LLex® een rechtsbijstand abonnement hebt, ben je verzekerd van ongelimiteerd professionele hulp wanneer je die nodig hebt. Dit kan je helpen om veel geld te besparen in geval van een juridisch conflict. Een rechtsbijstand abonnement is ook handig als je niet weet hoe je een bepaald juridisch probleem moet aanpakken. Onze juristen helpen je altijd verder met advies en ondersteuning.


Om te weten of jouw zaak kans van slagen heeft, of om te weten hoe jij in jouw specifieke zaak dient te handelen, dien je contact op te nemen met een jurist. Gebruik daarvoor de live chat rechtsonder. Lees onze disclaimer.

bottom of page